kater

Speurtocht 'De verdwenen olifant in het Zuiderpark'
Open het speurtochtboekje (Nederlands)

Het boekje op je smartphone meenemen?
Open het speurtochtboekje op de smartphone en druk op de knop toevoegen in de beginscherm.
Veel plezier!

Treasure hunt 'The missing elephant in the Zuiderpark'
Open the book (English)

Would you like to take the booklet with you on the smartphone? Open the document on your smartphone and push the button ‘Add to home screen’.
Have fun!

 

 

Speurtocht!

Kapitein Liekie is in een nieuw avontuur beland. De Tijdgeest van Scheveningen heeft haar laten gaan uit Scheveningen-dorp en een opdracht meegegeven. Kapitein Liekie moet in het Zuiderpark naar olifant Jenny gaan zoeken, die ongeveer 70 jaar geleden één jaar lang in een van de vijvers heeft gelegen. De olifant Jenny is spoorloos verdwenen is. Kan kapitein Liekie het raadsel oplossen?

Tijdens de speurtocht komt kapitein Liekie van alles over het Zuiderpark te weten. Waarom heet het park eigenlijk Zuiderpark? Omdat het toen ten zuiden van de stad lag? Maar het ligt nu midden in Den Haag. Wist je dat het Vondelpark in Amsterdam eerst ook een andere naam had? Het heette het Nieuwe Park, omdat het het nieuwste park van Amsterdam was. Omdat je langs het beeld van de dichter Vondel kwam is iedereen het park Vondelpark gaan noemen.

De speurtocht is zowel in het Nederlands als in het Engels digitaal beschikbaar. Handig voor op je smartphone om mee te nemen naar het park. De Engelse vertaling is mogelijk gemaakt door The Hague Bridge.

logo The Hague Bridge

Speurtocht Zuiderpark is een initiatief van Wijkplatform Morgenstond i.s.m. het Kleischip en wordt ondersteund door de bibliotheken Bouwlust, Moerwijk, Morgenstond en Wateringse Veld. De speurtocht maakt de geschiedenis van het Zuiderpark toegankelijk voor kinderen, ouders en iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Veel plezier.

 

Kijk voor een overzicht van activiteiten in het Zuiderpark op www.zuiderparkinfo.nl