Nadat Gert-Jan van den Ende het boekje overhandigd heeft gekregen als Bobbie van Ernst, Bobbie en de rest, is het contact gebleven.
Gert-Jan heeft voor het Kleischip de Kleischip-tune gemaakt.

SPEURTOCHT
Scheveningen-dorp

speuren-strand-museum

In de ban van de Tijdgeest op Scheveningen
Kapitein Liekie wordt gevangen gehouden op de zolder van de Tijdgeest. Eindelijk heeft hij iemand gevonden die alles wil weten over zijn oude vissersdorp. Maar als jij alle vragen hebt beantwoord vind je de letters van de spreuk waarmee je kapitein Liekie kunt bevrijden.

In 2009 werd de speurtocht overhandigd aan Bobbie (van Ernst, Bobbie en de rest) en Frits Huffnagel, wethouder van Den Haag. Samen met de kinderen, hun ouders, kapitein Liekie en de Tijdgeest met zijn geliefde Johanna, liep Bobbie een gedeelte van de speurtocht mee. Bobbie vindt het een top-speurtocht en wie weet jij ook!

De speurtocht is verkrijgbaar bij de VVV Den Haag en bij Muzee Scheveningen voor € 1,50.
De speurtocht is uitstekend te combineren met een bezoek aan het strand en Muzee Scheveningen, de schatkamer van Scheveningen.

De speurtocht is tot stand gekomen in samenwerking met Muzee Scheveningen en Stichting Centrum Scheveningen-dorp en is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag.
Muzee Scheveningen
Stichting Scheveningen-dorp